Az Asztrozófiáról

szakrális geometria spirituális mandala-03

A Mindenség Teremtője a csillagokba írta üzeneteit az emberek számára. Ha ismerem a csillagokat, uralkodó lehetek: ha ismerem a csillagokat, megismerhetem önmagam, ismerhetem a sorsom, kézben tarthatom a rendelkezésemre álló időt. Így életem királyává / királynőjévé vállhatok.

Az aszrozófia jelentése csillagbölcselet. Ez egy olyan passzív, vizsgálódó, sok esetben absztrakt, máskor mérhető tudományág, ami a csillagos égbolttal, annak tanításaival foglalkozik.

Miben tér el az asztrológiától?

Valaha a kettő terület egyet alkotott. A csillagos égbolt megfigyelése, üzeneteinek tanulmányozása veleszületett természete az embernek. Mégis, 2500 évvel ezelőtt a kettő különvált. Onnatól a nyilvánosság számára egy kreált, a csillagképek neveit hordozó, de mesterségesen felosztott jelrendszer, a zodiákus vált elérhetővé.

A modern asztrológiából kihagyták a csillagképeket, vagyis az égboltot bevilágító fényt. Majd az idő előrehaladtával egyéb kártékony elemekkel töltötték meg (rossz fényszögek, betegségek, stb.) amik nem a szeretet nyelvén íródtak. Ahogy a világosság, a tudatosság egyre nagyobb teret kap közöttünk, úgy térnek vissza rég nem használt képességek, elfeledettnek hitt tudások, ilyen a csillagok bölcsessége is.

Az asztrozófia mély önismereti tudást magában hordozó ősi rendszer. A csillagok megmutatják nekünk a fény útját, a Teremtő minőségét, ami bennünk ugyanúgy tükröződik, mint az égen. Ami fent, úgy lent. Ami kint, úgy bent.

szakrális geometria spirituális mandala-04